Voorbeeld sollicitatiebrief

Het is lastig om met helemaal niets te beginnen dus daarom hebben wij een voorbeeld sollicitatiebrief voor je aangemaakt die je als basis kunt gebruiken.
 

Waarom de voorbeeld sollicitatiebrief?

 
Een goede sollicitatiebrief schrijven is lastig. Zeker als je niet erg geoefend bent in het schrijven van sollicitatiebrieven. Heb jij de intentie om binnenkort te gaan solliciteren dan is wel zo handig om gebruik te kunnen maken van sollicitatiebrief voorbeelden. Hieronder staan een aantal gratis voorbeeld sollicitatiebrieven die je kunt gebruiken voor ideeën. Het is niet verstandig om de sollicitatiebrieven zo 1 op 1 over te nemen. Het is beter om je eigen sollicitatiebrief zo op te stellen dat deze aansluit bij jouw ervaring.
 
Sollicitatiebrief voorbeeld:
Bekijk hieronder onze gratis sollicitatiebrief voorbeelden. Naast het voorbeeld van de complete sollicitatiebrief kun je ook de voorbeelden van sollicitatiebrief openingszinnen of afsluitende zinnen gebruiken. 
 
Voorbeeld sollicitatiebrief 1
 
Mirjam de Vlaming
Adristraat 29
3035 AK Rotterdam
 
De Jong & Drost accountants
Bastionweg 2
3005 LO Rotterdam
 
 
Rotterdam, 23 februari 2013
 
 
Geachte heer Drost,
 
Uw vacature op NationaleVacaturebank.nl is voor mij aanleiding om te solliciteren naar de functie van secretarieel medewerker.
 
Tot januari dit jaar ben ik werkzaam geweest als secretaresse bij de Gemeentelijke Kredietbank. Daarvoor heb ik de opleiding ‘managementassistent’ gevolgd via Schoevers. Ik heb mijn diploma in 2008 gehaald. 
 
Tijdens mijn studie heb ik veel stage-ervaring opgedaan. Deze ervaring heb ik toe kunnen passen in mijn vorige baan en hopelijk kan ik die straks toepassen binnen uw bedrijf. Ik ben erg prestatiegericht en kan goed met klanten communiceren.
 
Ik zou het heel erg interessant vinden om bij uw organisatie aan de slag te gaan als secretarieel medewerker. Graag ga ik dan ook de uitdaging aan om bij uw bedrijf te komen werken.
 
Ik zou mijn motivatie, en bijgevoegd cv, graag komen toelichten in een persoonlijk gesprek. Met belangstelling zie ik uw reactie tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
 
(Handtekening)
 
 
Mirjam de Vlaming
 
 
Bijlage: cv
 
 
 
 
 
Voorbeeldbrief sollicitatie 2
 
Max de Vries
Parklaan 65a
9875 HK Zwolle
 
Topmarketing BV
De Molen 91
3995 AW Zwolle
 
 
Zwolle, 25 februari 2013
 
 
Betreft: Sollicitatie naar functie van marketingadviseur
 
 
Geachte mevrouw De Goede,
 
Op Nationalevacaturebank.nl zag ik uw vacature staan voor de functie van marketingadviseur. Omdat ik erg geïnteresseerd ben in deze functie, wil ik hier graag naar solliciteren.
 
Tot januari 2012 heb ik gewerkt als marktonderzoeker voor het Nederlands Rode Kruis. Hier heb ik veel geleerd op zowel nationaal als internationaal vlak. Tot mijn taken hoorde bijvoorbeeld een klanttevredenheidsonderzoek dat ik van a tot z heb opgezet. Ook heb ik veel onderzoeken gedaan naar trends in de markt. De uitkomsten van dit onderzoek heb ik gebruikt om producten te ontwikkelen en te verbeteren zodat ze beter aansloten bij de markt.
 
In uw advertentie staat dat u iemand zoekt die weet hoe het marktmechanisme werkt en hierop in kan spelen. Zoals eerder vermeld heb ik veel onderzoeken gedaan naar trends in de markt. Met het ontwikkelen van een marktstrategie is hier makkelijk op in te spelen. Ook zocht u iemand die collega’s kan coachen en zijn kennis en vaardigheden deelt. Ik kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Ik heb een teamgeest en wil dan ook het beste uit een team halen. 
 
Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor aanvullende informatie verwijs ik u naar mijn Curriculum Vitae. Graag zou ik u mijn cv en motivatie in een persoonlijk gesprek willen toelichten.
 
In afwachting van uw antwoord.
 
Met vriendelijke groet,
 
(Handtekening)
 
 
Max de Vries
 
Bijlage: curriculum vitae
 
 
 
 
Voorbeeld sollicitatiebrief 3
 
Simon Troost
Franklinlaan 12
5621 RO Eindhoven
 
Maatwerk safecentrum
Padistraat 12
5622 PL Eindhoven
 
 
Eindhoven, 23 september 2012
 
 
Betreft: Sollicitatie systeembeheerder
 
 
Geachte mevrouw Hielstra,
 
Met belangstelling heb ik kennis genomen van uw advertentie op het vacaturegedeelte van de website Computable.nl. Het daaropvolgende telefoongesprek dat ik vervolgens heb gehad met de heer Klein van uw organisatie heeft mij doen besluiten om een sollicitatiebrief te sturen.
In maart 2011 ben ik afgestudeerd aan de HEAO (Eindhoven) in de studierichting Commerciële Economie. Tijdens mijn studie was het schrijven van computerprogramma's mijn hobby. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie talloze websites voor anderen ontwikkeld.
Als aanvulling op mijn opleiding heb ik de afgelopen jaren diverse cursussen op het gebied van netwerken, internetapplicaties en e-commerce gevolgd om zo mijn informatica-kennis te verbreden. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij een online computerwinkel en was ik verantwoordelijk voor de inkoop van computeronderdelen uit het buitenland.
 
Mijns inziens beschik ik door mijn opleiding, stage-ervaring en interesses over voldoende kwaliteiten om in aanmerking te komen voor de functie van systeembeheerder binnen uw organisatie
Voor relevante ervaring met betrekking tot administratieve werkzaamheden verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Vanzelfsprekend ben ik beschikbaar om mijn ervaringen toe te lichten.
 
Hoogachtend,
Simon Troost
(Handtekening)
 
Bijlagen: curriculum vitae
 
 
 
 
 
Voorbeeld sollicitatiebrief 4
 
 
Leila Bakker
Lange Laan 12
2000 AB Haarlem
 
VNU Media
T.a.v. de heer Heibloc
mt. Lincolnweg 40
1033 SN Amsterdam
 
 
Haarlem, 1 september 2012
 
 
Betreft: Sollicitatie HRM Assistent
 
 
Geachte heer Heibloc,
 
Naar aanleiding van ons prettige gesprek, stuur ik u hierbij zoals afgesproken mijn sollicitatiebrief en cv. Ik wil graag solliciteren op de functie van HRM Assistent, die vermeld staat op de website VNUMedia.nl. In juni van dit jaar heb ik mijn studie Arbeid en Organisatie met succes afgerond. Naast mijn studie heb ik redelijk wat ervaring op het gebied van HRM opgedaan.
Tijdens mijn studie heb ik 2 jaar als bijbaan gewerkt als intercedente bij een werving & selectiebureau in Haarlem. Voor meer informatie met betrekking tot mijn werkzaamheden, verwijs ik u graag naar mijn cv.
Ik ben iemand die zowel zelfstandig als in teamverband kan functioneren. Daarnaast kenmerken mijn collega’s mij als iemand die zelf initiatief neemt en werkzaamheden zelfstandig oppakt. Ik ben geïnteresseerd in de functie omdat de combinatie van uitvoerende en beleidsmatige taken mij erg aanspreken. Ik zie deze functie dan ook als een ideale start voor mijn carrière.
 
Het lijkt me zeer interessant om te worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ik zie graag uw reactie verschijnen.
 
Met vriendelijke groet,
Leila Bakker
 
Bijlage: cv