Files en vertragingen? 61% van de werkenden deert het niet

Werknemers minst tevreden over doorgroeimogelijkheden

Amsterdam, 26 november 2018 – Ondanks het toenemende fileleed is 61% van werkend Nederland tevreden over de huidige reistijd naar hun werkplek. Slechts 15% geeft aan niet blij te zijn met de tijd die ze nodig hebben om op het werk te komen. Dat blijkt uit de Happy Check van Nationale Vacaturebank, van september en oktober 2018, onder ruim 34.000 werkende Nederlanders.

Wellicht is de tolerantie van de forenzen te danken aan het vooruitzicht dat zij hebben op de collega’s die ze treffen op de werkvloer; 59% is namelijk helemaal happy met de mensen waarmee wordt samengewerkt. Slechts 11% geeft aan niet blij te zijn met zijn of haar directe collega’s. Over de leidinggevende is men minder enthousiast. Een kwart geeft aan niet tevreden te zijn over zijn of haar manager. Dennis van Allemeersch, directeur van Nationale Vacaturebank: ‘We besteden veel tijd aan werk; gemiddeld 43 jaar van ons leven. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je het goed naar je zin hebt. Een goede werksfeer is daarbij van essentieel belang, niet alleen tussen collega’s onderling maar ook in de relatie tot de werkgever of manager. Als werkgever is het dus essentieel om hier goed op in te spelen.’ 

Werkenden willen zicht op doorgroei- en opleidingsmogelijkheden 

Als het gaat om door kunnen groeien binnen de huidige organisatie, zijn werknemers kritisch. 37% geeft aan niet gelukkig te zijn met de doorgroeimogelijkheden en 31% is ontevreden over de mogelijkheid tot bijscholing. ‘Als gevolg van de crisisjaren is er bij veel bedrijven minder tijd en aandacht geweest voor zaken als doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. Met de veranderde economie zie je dat ook de behoeftes van werknemers veranderen. Om talent vast te houden, en nieuw personeel aan te trekken, is het ontzettend belangrijk om als werkgever die behoeften te erkennen en daarin te faciliteren. Ook is er een rol weggelegd voor werknemers. Vaak zijn de mogelijkheden voor doorgroeien en bijscholing er wel, maar stellen zij zich afwachtend op in plaats van er proactief achteraan te gaan. Dat is zonde, want vaak komt het er vervolgens niet van door de waan van alledag’, aldus van Allemeersch.

Top 3: met welke werk gerelateerde zaken zijn Nederlanders het meest tevreden?

1.    Reistijd naar het werk (61%) 
2.    Collega’s (59%)
3.    Balans tussen werk en privé (48%)

Populairste Carrièrewebsite van het Jaar

Met services als de Happy Check, Carrière Mentors en de Salariswijzer helpt Nationale Vacaturebank werkzoekenden in hun oriëntatie en zoekproces naar een baan. Deze services worden gewaardeerd door het publiek. 22 november werd Nationale Vacaturebank voor de negende keer op rij verkozen tot Populairste Carrièrewebsite van het Jaar’. De Website van het Jaar verkiezing is de jaarlijkse online publieksprijs voor de beste en populairste website van het jaar, onafhankelijk georganiseerd door Multiscope en Emerce.

Over Nationale Vacaturebank

Nationale Vacaturebank is negen jaar op rij verkozen tot populairste carrièresite van Nederland bij de Website van het Jaar verkiezing. Met een aanbod van ruim 1.000.000 profielen van kandidaten en ruim 70.000 actuele vacatures is Nationale Vacaturebank hét matching platform voor alle functiegroepen, branches en regio’s. Nationale Vacaturebank zet alles op alles om werkzoekenden te helpen bij het vinden van de ideale baan, onder andere met hulp van Carrière Mentors en Salariswijzer. Kijk voor meer informatie op www.nationalevacaturebank.nl

Noot voor redactie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Sanne van Lent van LVB via 033 4220084 of s.vanlent@lvb.nl.